З поточного року власники розкішних авто почали сплачувати транспортний податок.

До місцевого бюджету Рівного вже надійшло 2,1 млн. грн. податку. Зокрема, за 11 місяців 2015 року фізичні особи сплатили понад 1,7 млн. грн. транспортного податку, що в чотири рази перевищує надходження даного платежу від юридичних осіб.

Нагадаємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Юридичними особами сплата здійснюється авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Про це повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівному