Марійчина історія розпочиналась майже як у класика. Ніч. Вулиця. Ліхтар. Заправка. Дорогою додому, дівчина, навіть не підозрювала, що небезпека та ще й напідпитку крадеться ззаду. З каменем у руці.

Попри роз'юшену голову та удари ногами дівчині вдалось вирватись і покликати на допомогу. Першими лемент почули заправники. Дівчину врятували, а п'яного чоловіка, як потім виявилось - маршрутника з Демидівського району - затримали. Про події тієї ночі дівчині нагадуватимуть шрами на обличчі та голові, а от нападник матиме нагоду подумати про скоєне в буцегарні. Небо в клітинку чолов'яга може розглядати аж до 5-ти років, як суд дасть.

Жертвою нападу може стати кожен, а такі випадки, як з Марією - далеко непоодинокі. Лік їм іде на сотні, якщо не тисячі. Психологи радять в екстримальній ситуації тікати і голосно кликати на допомогу. Як діяти, якщо допомогти поблизу нікому - рівнянки мають і власні рецепти.

Найкращий виграний бій - це бій, який не відбувся, - кажуть майстри єдиноборств. Перемогти фізично сильнішого і витривалішого чоловіка слабкій статі, без довгих тренувань - практично неможливо.

Головне у такій ситуації пам'ятати - життя важливіше, і не чекати на допомогу від сторонніх. Якщо відчуваєте небезпеку - тікайте, не вийшло - дійте по ситуації, адже рішучий натиск може або спантеличити зловмисника, або навпаки - роздратувати ще більше. В будь-якому випадку - це дасть декілька рятівних секунд на втечу.