08 грудня о 20:55 до Служби порятунку міста Дубно від чергового диспетчера Дубенського відділу поліції надійшло повідомлення про пожежу в п’яти поверховому житловому будинку по вулиці Мирогащанській міста Дубно.

За вказаною адресою відразу виїхав черговий караул місцевої 5-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю на місце події з’ясувалось, що на третьому поверсі п’яти поверхового житлового будинку з квартири виходить дим. Сусіди повідомили, що у помешканні можуть бути люди.

Вогнеборці швидко зайшли до задимленої оселі. В одній із кімнат рятувальники виявили на дивані напівпритомного чоловіка, який самостійно не міг вийти із задимленого помешкання. Працівники ДСНС негайно супроводили людину на свіже повітря. Одночасно з проведенням порятунку, вогнеборці знеструмили квартиру та швидко ліквідували осередок виникнення загоряння підручними засобами.

pic

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено електроплиту та закопчено стіни кухні.

Як з’ясувалося пізніше, першою пожежу виявила сусідка, що проживає на другому поверсі. Ще до приїзду рятувальників смілива жінка перелізла у задимлену квартиру через сусідній балкон та винесла із диму трирічного сина господарів оселі. Завдяки мужності та кмітливості 25-річної Олени Соловей життя дитини вдалося врятувати.

Наразі фахівці з’ясували, що загоряння в квартирі сталося через коротке замикання електромережі. Інші обставини встановлюються.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Рівне нській області