Новорічні свята асоціюються у рівнян з прикрасою ялинки, подарунками, бенгальськими вогниками та феєрверками. І мало хто розуміє, що піротехнічні засоби несуть величезну небезпеку при неправильному поводженні. Як користуватися феєрверками, дізнавалася Анастасія Кучеренко.

Що ближче до Нового року, то все більше можна зустріти на рівненських прилавках головні атрибути свят- бенгальські вогні, петарди та феєрверки. Вони завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. Яскраві іграшки часом приносять великі проблеми. За словами рятувальників, дуже часто це трапляється внаслідок необережного, неправильного та безграмотного користування піротехнічними виробами.

Щороку рятувальники попереджають рівнян про небезпеку використання піротехніки, але попри це стабільно щоразу у новорічні свята до лікарень звертається чимала кількість людей, котрі отримують травми, бавлячись із небезпечними вибуховими пристроями.

Салютний пристрій відпрацює, почекайте декілька хвилин, і вже тоді можна підходити І головна умова: не давайте можливості запускати феєрверки дітям. Не забувайте дотримуватись правил безпеки при використанні піротехнічних засобів, адже це може коштувати вам і вашим близьким життя.