Розбійний напад на продавця ювелірного кіоску скоїв у Рівному 33-річний житель Млинова. Зловмисник, застосувавши газовий балончик, забрав два золотих вироби, вагою 45 грамів.

Чоловік завітав до крамнички зранку та попросив продавця допомогти підібрати золотий ланцюжок. 29-річна дівчина дістала планшетку із виробами та рахувала знижку на один із них. У той момент «покупець» пирснув в обличчя газовим балончиком та, вирвавши з рук ланцюжок і поцупивши з прилавку ще один, почав втікати.

pic

Продавчиня забила на сполох. Затримати зловмисника працівнику охоронної фірми «ВІДОК» допомогли продавці із сусідніх кіосків. Працівники поліції, яких викликали на місце події, доставили його до Рівне нського відділу.

Як з’ясувалося, млинівчанин раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Освідчення у центрі психічного здоров’я населення показало, що зловмисник на момент скоєння нападу перебував у стані наркотичного сп’яніння. До того ж, напередодні він заходив у ювелірну крамничку та «придивлявся» до асортименту товару, плануючи свій протиправний умисел.

pic

— За фактом розбійного нападу, поєднаного з проникненням у приміщення відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівне нській області Володимир Голубош. — Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.

pic

Наразі чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання Рівне нського відділу поліції. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність його до скоєння інших аналогічних злочинів.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області