Триває відпрацювання поліцейськими Дубровицького району. Вчора поблизу сіл Ясинець, Грицьки та Бережниця затримали майже три десятки старателів за роботою. Всіх мийників бурштину затримали.

Вилучили 9 мотопомп як кустарного так і заводського виробництва, інше обладнання для видобування сонячного каменю і чотири автівки. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження. Тож затриманим старателям світять умовні строки, аби чималі штрафи. Про вилучений бурштин поліцейські не повідомляють.

А от Фіскали вилучили сонячного каменю і виробів з нього на понад 5 мільйонів гривень. У результаті проведених обшуків було виявлено та вилучено 42 верстати для обробки каменю, 101 кілограм сирцю та 5 кілограмів готової продукції з бурштину. Цех розташовувався на території станції з технічного обслуговування автомобілів одного з населених пунктів поблизу Рівного. Його потужності дозволяли переробляти значні обсяги дорогоцінного каміння, при цьому відповідні дозвільні документи на обробку і виготовлення виробів з бурштину були відсутні.