У Рівному відбудеться прем'єра першої української рок-опери "Біла ворона". Опера написана поетом Юрієм Рибчинським і композитором Геннадієм Татарченком. Для міста це епохальна подія. Ба, більше, рівняни - перші, хто побачить "Білу ворону" у супроводі живого оркестру. Як готуються до масштабного дійства та як відбуваються передпремєрні репетиції акторів - бачили наші журналісти.

Це одна із сцен рок-опери "Біла ворона", яку готують до прем'єрного показу у Рівне нському драмтеатрі. Над виставою працює спеціально запрошений до Рівного творчий тандем двох Максимів: режисер вистави - Максим Голенко, автор численних, якісних вистав та балетмейстер талановитий хореограф, актор Максим Булгаков. Максим Голенко радіє, що виставу нарешті покажуть на загал, адже "Біла ворона" перегукується з подіями, які нині відбуваються у нашій країні.

Диригент Зіновій Крет розповідає, колектив Рівне нського драмтеатру вперше стикнувся із жанром рок-опери. Проте запевняє, труднощів при репетиціях не виникало, бо ж і актори і музиканти виконують свою роботу на професійному рівні.

Головною героїнею рок-опери стала Жанна д' Арк. У "Білій вороні" цю роль грають Наталія Боярська та Оксана Рекуненко. Остання розповідає, її героїня - проста дівчина, яка силою духа зуміла підняти народ.

Вже у цю п'ятницю містяни побачать рівненську версію рок-опери "Біла ворона" за участі усього творчого колективу нашого драмтеатру, акторів балету, оркестру. Лише тоді і стане відомо, хто з молодих і талановитих актрис зіграє Жанну д'Арк на прем'єрі.