У Рівного вкрали чотири земельні ділянки. Таку заяву озвучив під час останнього засідання Рівнеради один з депутатів. Мовляв, депутати земельних ділянок не виділяли, та попри це нині вони у приватній власності. Печатку на документах чи то підробили, чи то поставили там де не треба. Розбиратися у справі взялися правоохоронці, та й самі міські обранці вже нового скликання вирішили встановити хто правий, а хто ні.

І знову скандал і знову земельний. Чотири ділянки на вулиці Ярослава Гашека у Рівному по 9 соток кожна дивним чином безоплатно стали приватною власністю. При чому депутати міської ради б'ють себе у груди: ці питання на сесії не розглядали, тож переконують - справа у злому умислі, а рішення підробили.

Фактично, каже депутат, ці чотири земельні ділянки просто вкрали у громади міста. За словами Анатолія Чугуєвця, на всіх документах є печатка міської ради - а хто її поставив - один з чотирьох нових власників землі чи працівник організаційного відділу - питання відкрите.

Насторожила працівника лише дата реєстрації рішення, бо ж сесії у цей день не проводилось. Саме з такої, на перший погляд, дрібниці і почали розмотувати весь клубок. "Кримінал" потягнув, за приблизними підрахунками земельників, на півтора мільйона. Тож відразу звернулися до прокуратури, аби на земельні ділянки був накладений арешт. Та за три тижні цього так і не зробили.

Депутатська комісія вирішила розібратися у питанні грунтовно. Бо ж, кажуть, вивчення цього питання дозволить унеможливити появу подібних проколів взагалі.

Врешті депутати вирішили активніше поспілкуватися з правоохоронними органами, аби і самим у питанні краще розібратися і силові структури розгляд справи не гальмували. А вже наступного понеділка зустрітися знову, запросивши і правоохоронців, і представників реєстраційної служби. Аби хоч так знайти у цій справі кінці.