Хворим на муковісцидоз на Рівненщині "дихатиметься" трохи легше. Для людей, що страждають на рідкісне генетичне захворювання, яке вражає легені, потові залози та травну систему відкрили спеціалізований центр лікування. Аналогів немає в усій Україні. Втілили мрію у життя хворих самі пацієнти, їх батьки, обласна влада та меценат з Італії.

Маленька Марійка хворіє з перших тижнів від народження. У дівчинки діагностували муковісцидоз. Один курс лікування родині обходиться щонайменше у 10 тисяч гривень, якщо не рахувати щоденні препарати.

Дасть змогу зменшити витрати батьків новостворений центр лікування хворих на муковісцидоз. Адже до того родинам доводилось їздити у Львів. З'явився унікальний центр перш за все завдяки старанням батьків. Ганна Татарин мама хворого хлопця знайшла інформацію про мецената в соцмережах, наважилась і написала йому листа. Результат не забарився.

П'єтро Армані пропрацював 40 років в лікарні Італії. Чоловік піонер у процесі лікування перших хворих в цій країні.

Розмістився центр на базі Рівне нського обласного диспансеру радіаційного захисту населення не дарма. Адже тут є структурні підрозділи для лікування і дорослих, і дітей.

Створення центру дасть можливість отримувати необхідну спеціалізовану допомогу хворим на муковісцидоз, а це значить продовжить їхнє життя. Адже на Рівне нщині з 30 хворих на цю недугу лише 6 дорослих.