13 грудня о 12 годині в Рівненському краєзнавчому музеї (вул. Драгоманова, 19) відбудуться Андріївські вечорниці. Захід являтиме собою сплав із українських традицій святкування «Андрія» та сучасних тенденцій екологічного побуту і відпочинку.

Організатори вечорниць, громадське об’єднання РЕВІНЬ та краєзнавчий музей, хочуть таким чином поділитися з рівнянами секретами здорового способу життя, які були відомі нашим предкам сотні років тому. Ці прості рецепти досі дієві і прислужаться кожному, хто прагне підтримувати гарну фізичну форму та настрій.

На вечорницях гостей пригощатиме варениками, узваром та пирогами очільниця Slow food Rivne Мирослава Невірковець.

Між вареничними «сетами» учасники зможуть докласти свої руки до виготовлення екологічних ялинкових прикрас: ангелів із тіста та зірочок з соломи, а також створити власну ляльку-мотанку, цьому їх научать активістки ФРІ Рівне Юлія Янишевська та Ірина Черевко, а також майстриня Оксана Головко.

Пізнавальну частину заходу забезпечуватимуть представники Дермансько-Острозького природного заповідника та громадської організації «Екоклуб», які розкажуть більше про екосистему Рівне нщини і порадять, що робити, щоб менше шкодити їй і решті планети Земля.

Також вечірнички зможуть приглянути собі цікаві екологічні речі для інтер’єру та щоденного вжитку, такі як: «медові» свічки, гаманці, подушечки, тканні іграшки та торбинки ручної роботи - всі авторства молодих рівненських майстринь, а ще вони зможуть послухати українські народні пісні у виконанні колективу «Ранкова роса» та Андрія Ляшука, який акомпонуватиме собі на колісній лірі. Більше інформації шукайте в Фейсбуці. Вхід вільний. Довідково

РЕВІНЬ - спільнота створена волонтерами та організаторами екопроектів у Рівне нській області для поширення екологічного способу життя, та позиції не завдавання шкоди довкіллю. Slowfood – некомерційна неурядова міжнародна організація, що об’єднує звичайних людей, прихильників здорового харчування, яке базується на споживанні місцевих сезонних продуктів. Організація має на меті поширювати принципи здорової їжі, оскільки це приносить користь довкіллю і соціуму. У Рівному осередок очолює Мирослава Невірковець.

pic