Головне завдання вітаміну Е - полегшувати життя дівчат та жінок. Він позитивно впливає на шкіру і волосся, зберігає молодість, полегшує передменструальний синдром і просто покращує настрій.

Властивості вітаміну Е

Вітамін Е - жиророзчинний вітамін, тому для його засвоєння необхідні жири. З цієї причини, велика частина вітаміну Е виробляється в капсулах з масляним розчином. Він досить легко сприймається організмом, дозволяючи побачити перші результати від прийому, вже через 2 тижні.

Вітамін Е погано переносить світло. Тому, його завжди випускають в капсулах темного кольору або в темній упаковці.

При дефіциті вітаміну Е в організмі відразу ж настає незрозуміла слабкість і апатія, шкіра стає сухою, можуть навіть з'явитися пігментні плями. Добова норма даного вітаміну для дорослої людини - 10-20 мг.

Як вітамін Е впливає на зовнішність жінки

Якщо говорити про зовнішність, вітамін Е і в цьому питанні є дуже важливим гравцем. Так, він відповідає за стан шкіри, і як тільки організм відчуває брак цього вітаміну, вона стає сухою і млявою.

Немаловажним фактором є і його антиоксидантні властивості, які захищають клітини організму від процесів старіння. Косметологи кажуть, що регулярний прийом даного вітаміну може допомогти продовжити молодість на 5-10 років.

Варто відзначити, що вітамін Е дуже благотворно впливає і на стан волосся. Так, блиск і їх насищеність - це саме його заслуга. Зверніть увагу, як часто можна зустріти дівчат з потенційно красивим волоссям, яким бракує живлення. І часто причина такої ситуації знаходиться саме в нестачі вітаміну Е. До слова, його завжди приписують при проблемі ламкості і сухості. Тому, якщо ви зараз активно відновлюєте волосся - включіть в свою програму даний компонент.

Вітамін Е стане хорошим помічником і в боротьбі з сухою шкірою на п'ятах, ліктях і колінах, особливо в зимовий період. Прийом вітаміну Е і хороший крем в короткі терміни допоможуть вирішити дану проблему.

Джерело: hochu.ua