Сьогодні у Рівному на кладовищі «Нове» («Молодіжне») відбулося відкриття та освячення 11 пам'ятників Героям АТО та "Небесної сотні", які віддали своє життя за рідну країну. У заході взяли участь родичі загиблих, духовенство, керівники міста та області, громадськість.

Нагадаємо, у березня цього року міська влада оголосила конкурс на виготовлення пам’ятників рівнянам-героям, які загинули під час революції Гідності на майдані Незалежності у Києві та в зоні АТО, які поховані на кладовищі «Нове» («Молодіжному»). На конкурс було представлено чимало ескізів. Обрано було той варіант, який сподобався родинам загиблих. Усі витрати, пов’язані з реалізацією проекту (розробка проекту, виготовлення пам’ятників, будівельно-монтажні роботи), були профінансовані за рахунок міського бюджету.

- Усі роботи по виготовленню пам’ятників (ескізи, висоту) ми узгоджували з родинами загиблих. Їхнє слово для нас було визначальним. Найближчим часом плануємо розробити проект благоустрою самої алеї Слави з урахуванням уже встановлених пам’ятників, - розповів міський голова Володимир Хомко.



pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради