Упродовж двох днів півсотні голів вивчали зміни до законодавства.

Проблема модернізації сучасної системи місцевого самоврядування в Україні набуває нового концептуального змісту. Її розв’язання сприятиме вирішенню важливих для населення питань у межах регіону. Місцеве самоврядування виступає сьогодні важливим фактором демократизації суспільного життя, децентралізації управління та наближення влади до її джерела – народу. Водночас система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреб суспільства.

Тому для підвищення кваліфікації новообраних сільських, селищних, міських (міст районного значення) голів та голів об’єднаних територіальних громад, запросили на семінар «Організація роботи керівника територіальної громади». Організатори підготували курс лекцій на актуальні питання – щодо антикорупційного законодавства, бюджетно-фінансової відповідальності, відповідальності за вчинені правопорушення при використанні бюджетних коштів, а також регіональні фінансово-економічні аспекти децентралізації влади в Україні.

Упродовж двох днів півсотні голів вивчали зміни до законодавства, та основні вимоги до керівників у нових умовах роботи. Керівники, серед яких і голови ОТГ, освоїли найбільш проблемні питання – формування та виконання місцевих бюджетів, регулювання реформування земельних відносин в умовах децентралізації, розробка програм та проектів розвитку територіальних громад. Про це повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області.

Офіси реформ створені і діють на виконання Меморандумів між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України - в рамках Проекту USAID ДІАЛОГ про узгодження мети діяльності щодо підтримки процесу об’єднання територіальних громад; - в рамках спільного проекту з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що фінансується МЗС Норвегії, про узгодження мети діяльності щодо забезпечення належної якості публічних послуг в об’єднаних територіальних громадах; - та Радою Європи в рамках Програми РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» про об'єднання зусиль для реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, формування спроможних громад.

Повідомоляє прес-служба Рівне нської ОДА.