Хто у Рівному хазяїн показав на сьогоднішньому засіданні Рівнеради міський голова. Виконком, який був єдиним питанням третього пленарного дня прийняли пакетом, з першого разу і в редакції внесеній міським головою. Опозиційні до Володимира Хомка фракції говорили про порушення закону, з яким відбувалось голосуванні і намагались включити у виконком своїх. Не вийшло. Сам міський голова назвав двадцять два прізвища винесених на розгляд сесії продуктом компромісу та діалогу.

Третій пленарний день Рівне ради. На порядку денному одне питання: затвердження складу міськвиконкому. У сесійній залі аншлаг. Головно з активістів. Де-які депутатські місця порожні. Опозиціонери до міського голови нарікають, що заступників мера ще немає, а пропозиції фракцій, що не підтримали міського голову і секретаря - не враховані.

Так само, як і послухав зауваження стосовно того, що голосування за виконком відбувається з порушенням процедури. Адже замість 20-ти відведених законом днів на обговорення проекту рішення не минуло і 20-ти годин.

На процедурні порушення юристи рівнеради відповідь знайшли.

Але так вийшло, що закон міський голова повернув собі на користь.

На тому і постановили. Пакетом збільшили кількість крісел у виконкомі до 26-ти. Відтепер виконуватимуть волю Рівне ради зокрема і головні Поліцейський, Рятівник та податківець міста. А ще - дюжина громадських активістів та підприємців таких як Микола Кучерук, Надія Гладкевич, Ніна Скиба та Василь Царук.

Наступного разу міські обранці зберуться на сесію у найближчі два тижні. Адже за законом - мають освятити своїм голосуванням бюджет обласного центру. Який, вочевидь, ділитимуть не всі депутати в сесійній залі.