Невдовзі володимирчани лікуватимуться у надсучасному медичному закладі. Адже у Володимирецькій районній лікарні завершують модернізувати лікувальний корпус, у якому надаватимуть хворим якісну медичну допомогу.

На реалізацію цього проекту загалом піде 25 мільйонів 730 тисяч гривень. З них 16 мільйонів - це гроші фонду регіонального розвитку. Близько 2 мільйонів 150 тисяч гривень - це кошти району. А ще - більше семи з половиною мільйонів – це субвенція з держбюджету населенню, яке проживає на території зони спостереження.

pic

«В оновленому лікувальному корпусі будуть розміщені інтенсивна терапія на 6 ліжко-місць, приймальне відділення та хірургія з операційним блоком на 19 ліжко-місць. Також там функціонуватимуть консультативно-діагностична поліклініка, сучасна автоматизована клініко-діагностична лабораторія», - розповів головний лікар Володимирецької ЦРЛ Іван Караїмчук.

Наразі новооблаштовані відділення чекають на сучасне обладнання та устаткування. Водночас будівельники монтують вентиляційну систему та облаштовують операційні по сучасних технологіях «чистих приміщень». Тим часом у палатах лікарні тривають внутрішні ремонтні роботи. Кімнати білять, фарбують та кладуть лінолеум. Також сюди незабаром завезуть нові меблі. Окрім внутрішніх реконструкцій у лікарні, будівельники облаштовують прилеглу до закладу територію.

pic

Загалом ремонтні роботи планують завершити до кінця року.

«У минулому році із Фонду регіонального розвитку на область не виділили жодної копійки. Натомість цього року на Рівне нщину вже надійшли кошти у сумі 110 мільйонів гривень на реалізацію 39 інвестиційних проектів та програм. За ці гроші відремонтують садочки, школи та лікарні, переобладнають котельні. Кошти проплатять будівельним підрядникам відразу ж після завершення усіх робіт на об’єктах», - зазначив голова Рівне нської ОДА Віталій Чугунніков.

pic

Будівельні роботи тривають і на інших соціально важливих об’єктах, що фінансуються за держінвестиції фонду регіонального розвитку.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.