За їхніми словами, керівник примушує працювати своїх підопічних на фермі сина. Розраховується горілкою. Споює людей до такого стану, що ті вже не можуть самостійно йти. Частина колективу висловила недовіру своєму керівнику. Зацікавились інцидентом і правоохоронці. Що встановили, далі у сюжеті.

Це відео відзняли працівники Дубенського будинку – інтернату. Кажуть, саме в такому стані повертаються душевнохворі з роботи. П’яні до непритомності.

За словами пацієнтів інтернату, працюють хворі на фермі сина директора закладу. Замість грошей з ними розраховуються горілкою.

Проти директора інтернату збунтувалася частина колективу . Звинувачують у тому, що змушує працювати на фермі сина. А платить горілкою і побоями . Ось один з пацієнтів показує порізані вени. Каже, зробив так, що б не загрожували перевести в більш суворий заклад після відмови працювати.

Проти директора повстала частина колективу. Кажуть, частині вихованців інтернату взагалі заборонено вживати спиртне, адже ті стають неадекватними.

Профком інтернату вирішив звернутися до обласної ради з проханням звільнити керівника. Але інша частина колективу стала на його захист.

Директор заперечує, що змушує пацієнтів працювати. Хоча визнає, що випивають. Мовляв, серед 250 людей - є ті, хто страждає на алкоголізм. А бунт називає помстою одного з санітарів, якого впіймав на побитті двох інвалідів та передав справу в поліцію.

Даним випадком зацікавились і у поліції. Відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень. Але днями його закрили.

Громадські активісти вважають, що влада повинна взяти на себе відповідальність та розпочати нове розслідування. Розбиратися в конфлікті вже сьогодні приїхав в інтернат новий голова обласної ради. Саме депутати можуть звільнити керівництво закладу, якщо порушення таки підтвердяться. Яким буде рішення, дивіться завтра у новинах Рівного.