Учора, 1 грудня, близько 20 години, на вулиці Київській обласного центру невідома жінка посеред дороги почала переходити проїзну частину поза пішохідним переходом. У цей момент наближалася маршрутка, водій якого через погіршення погодних умов, не зміг уникнути наїзду.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід загинула на місці події. Слідчо-оперативна група на місці події з’ясувала, що жінка переходила дорогу у невстановленому місці, хоча до пішохідного переходу було якихось 20 метрів.

Водій автобуса марки «Богдан», 39-річний житель села Сапожин Корецького району, теж пояснив поліцейським, що жінка стояла посередині дороги. Коли автобус наблизився до неї, пенсіонерка різко почала переходити проїзну частину. Однак, навіть застосувавши екстрене гальмування, наїзду уникнути не вдалося.

Тіло загиблої правоохоронці направили в морг для проведення судово-медичної експертизи та почали розшукові заходи для встановлення особи загиблої.

Утім, близько 21 години до поліції звернулася 36-річна мешканка Луцька та повідомила, що її тітка, яка проживає у Рівному, близько 16 години пішла з дому і до цього часу не повернулась.



pic

Оперативники Рівне нського відділу поліції не виключали той факт, що загиблою у ДТП невстановленою жінкою може бути саме та, яку розшукують рідні. Тож невдовзі зв’язалися із заявницею, і повідомили про зовнішній вигляд пенсіонерки, та особливі прикмети. Племінниця за вказаними поліцейськими ознаками впізнала свою родичку, та вже сьогодні разом зі своєю матір’ю прибула до Рівного. Родичі розповіли, що їх 73-річна сестра та тітка проживала у квартирі Рівного сама, однак ті часто її провідували.



pic

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Правоохоронці ще встановлюють обставини скоєної дорожньо-транспортної пригоди та проводять досудове розслідування.

pic

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області