Черговий візит у межах цієї програми працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради зробили 1 грудня 2015 року до спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, що в селі Великі Межирічі Корецького району.

На Рівне нщині тривають Всеукраїнські спортивні масові заходи «Ти зможеш, якщо зміг я» серед вихованців дитячих спеціальних закладів.

Тутешніх вихованців, що зібралися у спортзалі, привітала заступник директора центру Руслана Найко. Вона розповіла дітям про важливість занять фізичною культурою і спортом для здорового і повноцінного життя.

Адже вони не лише зміцнюють здоров’я, а й формують впевненість у власних силах, допомагають долати різні страхи і комплекси, позбуватися шкідливих звичок. Зрештою, фізкультура і спорт це – невичерпне джерело задоволення, позитивних емоцій, цікавого та веселого спілкування з друзями.

На підтвердження цих слів гості запропонували дітям взяти участь у змаганнях зі спортивних естафет. Ті ж радо відгукнулися на таку пропозицію, швидко сформували команди і вийшли на старт.

Спершу учасники змагань демонстрували свою індивідуальну вправність у володінні фітбольним, футбольним, баскетбольним та волейбольним м’ячами, проходячи дистанції поодинці. Кожен старт був сповнений напруженої боротьби. Діти змагалися завзято і наполегливо. Ніхто не хотів поступатися суперникам. У суддів навіть виникли проблеми з визначенням переможців, бо кілька команд набрали однакову кількість балів.

Тому, щоб розставити всі крапки над «і», було вирішено провести ще кілька естафет у дещо іншому форматі. Тепер учасники повинні були проходити дистанції попарно.

Таке рішення діти сприйняли з ентузіазмом. Було видно, що естафети їм сподобалися, вони відчули смак спортивного суперництва і готові змагатися знову, і знову.

Врешті, переможці все ж були визначені. Ними стали хлопці та дівчата з команди «Вогонь». Друге місце виборола команда «Динамо», третє – дісталося команді «Українці».

Переможці та призери змагань нагороджені дипломами КЗ ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами від відділення НОК України у Рівне нській області. А всім учасникам крім хорошого настрою, адреналіну від спортивного суперництва дісталися ще й пам’ятні сувеніри.

Вихованці школи-інтернату та їхні педагоги також охоче долучилися до соціальної кампанії «Червона картка». Вони сфотографувалися з червоними картками на знак відмови від шкідливих звичок, стереотипів та комплексів, що перешкоджають здоровому способу життя.

pic

pic

pic