Майже три сотні жителів Рівненщини отримали відшкодування за «теплими» кредитами із обласного бюджету.

Позичальникам компенсували гроші в розмірі 15 відсотків річних за кредитами на придбання котлів, енергозберігаючих матеріалів та обладнання. Наразі із місцевого бюджету на ці цілі витратили понад 22 тисячі гривень.

Найжвавіше за відшкодуванням відсотків за «теплими» кредитами із обласного бюджету звертаються жителі обласного центру, Рівне нського, Гощанського, Костопільського, Корецького, Березнівського та Володимирецького районів.

«В умовах повної відмови України від російського природного газу, необхідно максимально економно використовувати енергоносії. Цього можна досягти у результаті впровадження енергоощадних заходів. Державну ініціативу стимулювання населення у цьому напрямку підтримали також на Рівне нщині . Для цього із обласного бюджету виділили один мільйон гривень. Гроші спрямують на відшкодування відсоткових ставок за кредитами, які взяли люди», - зазначив перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Тим часом, жителі Рівне нщини на утеплення свого житла взяли більше двох тисяч семисот кредитів на суму понад 45 мільйонів гривень. З них майже вісім мільйонів позичальники витратили на купівлю більше 460 котлів, а понад 37 мільйонів пішло на придбання енергоефективного обладнання.

Також за кредитами звернулися 2 ОСББ. На утеплення своїх багатоповерхівок вони позичили сто тисяч гривень.

Нагадаємо, аби отримати кредит на енергоощадні заходи і відшкодування відсоткових ставок із державного та обласного бюджетів, потрібно звернутися до місцевих філій АТ «Державний ощадний банк України», ВАТ АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк».

Повідомоляє прес-служба Рівне нської ОДА.