Про підсумки роботи міліції та діяльність новоствореної поліції йшлося сьогодні на прес-конференції у Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області.

Керівник поліції краю Сергій Максимов та його заступники зі слідства, кримінальної поліції та превентивної діяльності поінформували журналістів про загальну криміногенну ситуацію у регіоні, стан розслідування резонансних злочинів, протидію незаконному видобутку бурштину, гральному бізнесу тощо.

За годину до інформаційного заходу Головне управління НП в Рівне нській області пікетували представники громадськості, які висловили своє невдоволення щодо окремих кадрових призначень у поліції області. — Запевняю, якщо ви матимете факти злочинної, корупційної діяльності чи володітимете інформацією щодо зловживань з боку того чи іншого працівника поліції Рівне нщини, то надайте їх до Головного управління чи прокуратури, аби кадрове рішення стосовно того чи іншого співробітника було прийняте на законних підставах, — наголосив т.в.о начальника ГУНП в Рівне нській області Сергій Максимов. — Подібні голослівні заяви можуть бути на сьогодні виголошені проти кожного із нас. Наразі в ГУНП в Рівне нській області створений тимчасовий штат, тому кожен проходитиме атестацію та комісію, до складу якої входитимуть і представники громадськості, і Міністерства внутрішніх справ, і Національної поліції України, і Головного управління поліції. По кожному конкретному кандидату прийматиметься рішення, хто працюватиме у поліції, а хто — ні.

Цікавило представників мас-медіа і серія вибухів у приватних житлових будинках, які сталися останнім часом у Рівному і в сьогоднішню ніч зокрема. Адже всі потерпілі свого часу обіймали керівні посади в області і районі та причетні до колишньої злочинної влади.

— За усіма фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням предмету, спеціально пристосованого або заздалегідь приготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області – начальник кримінальної поліції Володимир Голубош. — Усі ці вибухи спільні між собою, тож слідчі мають декілька версій, які нині відпрацьовуються. Досудове розслідування триває.

На Рівне нщині вперше за історію незалежності України правоохоронці задокументували незаконну діяльність організованого злочинного угруповання, яке займалося незаконним видобутком бурштину, та скерували кримінальне провадження до суду. Однак, відповідно до чинного законодавства, покарання за цей вид злочину надто лояльне, і не передбачає позбавлення волі.

Станом на 30 листопада поточного року до чергових частин відділів та відділень ГУ Національної поліції надійшло 1723 заяви та повідомлення щодо незаконного видобутку бурштину (2013-546, 2014-1285), за 457 із яких відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За відкритими провадженнями повідомлено підозру 117 особам, до суду із обвинувальним актом скеровано 80 кримінальних проваджень. Правоохоронці за цей період вилучили 140 мотопомп, 36 одиниць транспорту та три тонни 374 кілограми бурштину (2013-18 кг, 2014-215кг), а також виявлено 275 старателів.

— Робота у протидії незаконному видобутку бурштину ведеться постійно, — зауважив Сергій Максимов. — Мобільні групи, які здійснюють відпрацювання територій у північних районах області, лише в листопаді виявили 26 осіб, які незаконно видобували бурштин-сирець. Однак це питання необхідно якнайшвидше врегулювати у законодавчій площині.

Стали на захист свого колеги представники засобів масової інформації, поцікавившись станом розслідування кримінального провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України щодо перешкоджання незаконній професійній діяльності журналіста, який здійснював зйомки у вересні цьогоріч на приватній території. — Працівники поліції встановили особу зловмисника, який мешкає в іншій області, та наразі встановлюють його місце перебування, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області – начальник слідчого управління Дмитро Бабак. — Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває, і слідчі зроблять все необхідне, аби довести його до логічного завершення. Загалом, як повідомив Дмитро Бабак, слідчі поліції Рівне нщини наразі проводять досудове розслідування у понад 12 тисяч кримінальних провадженнях. І аби у них встановити істину, необхідний час та, звісно, допомога небайдужих мешканців, які стали свідками чи очевидцями тих чи інших подій та можуть допомогти у розслідуванні злочинів, за результатами чого були покарані злочинці.



pic

pic

pic

Повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області.