Уряд визначив розміри грошового забезпечення поліцейських Національної поліції. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. № 988.

Як пише Урядовий портал, грошове забезпечення поліцейських складається з посадового окладу, окладу за спеціальним званням, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, які мають постійний характер), премії та одноразових додаткових видів грошового забезпечення.

Уряд затвердив схеми окладів та надав право їх установлювати керівникам органів, закладів та установ Національної поліції в межах затверджених для них асигнувань на грошове забезпечення. Також керівники встановлюють надбавку за специфічні умови проходження служби в поліції в розмірі до 100 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за спеціальним званням та надбавки за стаж служби.

Особам, які безпосередньо виконують функції із забезпечення громадського порядку та безпеки громадян, передбачено підвищення за службу в поліції особливого призначення у розмірі до 100 відсотків посадового окладу.

Окрім цього, керівники наділені повноваженнями здійснювати преміювання поліцейських відповідно до їх особистого внеску в загальний результат служби та надавати поліцейським матеріальну допомогу для оздоровлення в розмірі посадового окладу.

Також керівники можуть встановлювати ще кілька видів доплат, зокрема: надбавку за стаж служби в поліції; надбавку за виконання функцій державного експерта з питань таємниць та надбавку за службу в умовах режимних обмежень; доплату за службу в нічний час — у розмірі 35 відсотків посадового окладу з розрахунку за кожну годину служби в нічний час; надбавку за безперервний стаж на шифрувальній роботі — у розмірі до 20 відсотків посадового окладу.

Передбачено і доплату за науковий ступінь, вчене звання, надбавку за почесне звання «заслужений». Інформацію щодо розмірів окладів можна переглянути тут.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic