У Рівному суб’єкти господарювання використовують понад півтори тисячі одиниць касової техніки. Податківці Рівного звертають увагу таких платників податків на те, що 1 січня 2016 року закінчується перехідний період для доопрацювання або заміни РРО, які створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді.

Так, пунктом 8 розділу II «Прикінцеві положення» Закону № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено, що з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація тих реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, що мають аналогічну функцію.

Разом з тим, до 1 січня 2016 року дозволяється використовувати електронні контрольно-касові апарати, введені в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до органів ДФС по дротових або бездротових каналах зв'язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам'яті, і при цьому не подають електронних копій розрахункових документів.

Починаючи з нового року передбачена відповідальність у розмірі 10-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - у випадку якщо контрольна стрічка не надрукована або не створена в електронній формі на РРО, або виявлені спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про яких міститься на контрольній стрічці, створеній в електронній формі.

Отож, у представників бізнесу залишається лише 4 тижні для того, щоб придбати касовий апарат, або доопрацювати наявний для електронної передачі звітної інформації.