На чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, який проходив в португальському місті Одівелас, збірна України здобула 10 золотих нагород.

Три перші місця вибороли дзюдоісти з Рівне нщини - Наталія Ніколайчик, у ваговій категорії до 52 кг, Ірина Гусєва – до 63 кг, та Олександр Косінов - до 81 кг. Срібні нагороди чемпіонату здобули Давид Хорава та Олександр Назаренко у вагових категоріях до 66 та 90 кілограм відповідно. До того ж «золото» європейських змагань вибороли рівненські дзюдоїстки Наталія Ніколайчик, Ірина Гусєва, Юлія Галінська та Людмила Логацька вибороли й у командних змаганнях, здолавши при цьому спортсменок з Росії та Туреччини. А представники чоловічої збірної з Рівне нщини – Олександр Косінов, Олександр Назаренко, Давид Хорава та Олександр Помінов завоювали командну «бронзу».

Готували провідних рівненських спортсменів до даних змагань заслужені тренери України – Михайло Романкевич, Анатолій Мошковський та Ірина Качковська.

Загалом у змаганнях взяли участь близько 100 спортсменів з 20 країн Європи. Національна збірна України завоювала 20 нагород різного ґатунку.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.