Сотні людей перекрили дорогу з вимогою дати світло до їхніх квартир.

Близько 250 мешканців вулиці Героїв Сталінграда перекрили дорогу в Севастополі. Люди вимагають відновлення подачі електрики в квартири.

За словами розлючених жителів, протягом останніх п'яти діб у їхніх оселях світло не вмикали взагалі. Хоч згідно затверджених графіків відключень – мусили б.

Присутні на акції скандують "Дайте світло!" та вимагають приїзду окупаційного "губернатора" міста Сергія Меняйла.

Поліція закликала присутніх розійтися, але ті відмовилися.

Силовики можуть застосувати силу, адже згідно з режимом надзвичайного стану через нестачу електроенергії окупаційна влада Севастополя заборонила проведення публічних заходів у місті.

Кілька днів тому стало відомо, що в окупованому Севастополі закриваються супермаркети та кафе. Представники окупаційної адміністрації припиняли роботу тих закладів, які не мали генераторів і не могли забезпечити функціонування холодильників.

30 листопада окупаційна влада Криму залишила Севастополь без опалення.

Нагадаємо, пізно увечері 21 листопада біля Чаплинки стався вибух електроопор, який викликав енергетичний колапс. Активісти, які блокують Крим, повідомили про сутички з силовиками неподалік від селища Чаплинка. Вони заявляли, що їх оточили близько сотні нацгвардійців і бійців батальйону "Херсон" і намагалися прокласти собі шлях до електроопор. В результаті переговорів між силовиками та активістами обидві сторони відійшли від електроопор.

Потім силовики змогли забезпечити ремонтні роботи заземлення ЛЕП. Після цього невідоміпідірвали пошкоджені опори. В "Крименерго" заявили, що всі населені пункти на анексированном півострові залишилися без світла.

Після цього в окупованому Севастополі сталася масштабна аварія на газопроводі, унаслідок чого десятки будинків були відключені від газу.

Джерело: TCH.ua.