Усього із заявами про отримання земельної ділянки до територіальних органів Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування Рівненської області звернулись 4672 учасників АТО.

Найбільшу кількість заяв отримали у Рівному (1413), Рівне нському (862), Здолбунівському (364) та Костопільському (355) районах. Звернення військовослужбовців землевпорядна служба розглядає у першочерговому порядку.

Наразі учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 2361 дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на Рівне нщині .

Загальна площа відведених земель становить 329,8 гектара.

Військові використають 1542 земельних ділянки, а це 148 гектарів, під будівництво. Садівництвом планують займатися на 659 наділах площею 68,8 гектара. Ще 160 земельних ділянок (112,3 гектарів) призначені для ведення селянського господарства.

Довідково: Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.