У залі Рівненського краєзнавчого музею розгорнута виставка талановитого рівненського художника Олександра Гурістюка. Автор назвав свою виставку «Портрети провінції» - він створив справжні портрети старих будинків міста Рівного, яких залишилося небагато в нашому місті, і їх затискають сучасні будівлі.

Олександр Петрович Гурістюк народився 2 червня 1959 р. в с. Ярошівка на Чернігівщині в сім’ї військового. Закінчив художню школу. З 1990-х років він є учасником численних обласних та всеукраїнських мистецьких виставок (Рівне , Львів, Луцьк, Київ, Польща, Словаччина). В останні роки його фігуративний олійний живопис тяжіє до наїву, реалізму, можливо до арт-брюту. Закоханий в красу Рівне нського Полісся, Олександр Петрович багато подорожує північними районами області і там народжуються нові творчі ідеї, які стають неповторними художніми творами, обєднаними в тематичні виставки “Вузькоколійка. 106 кілометрів Полісся” (Рівне , 2004), “Очерет мені був за колиску” (Морочне, 2005), “Полісся” (Люблін, Польща, 2004). Твори художника зберігаються в приватних колекціях України, Польщі, Франції, Німеччини, Португалії, Ізраїлі, Австралії, США.

Рівне нський краєзнавчий музей запрошує усіх, хто цікавиться живописним мистецтвом, відвідати виставку Олександра Гурістюка.

Виставка працюватиме по 13 грудня.