Опівночі 28 листопада на спецлінію «102» надійшло повідомлення, що на хуторі біля села Блажево Рокитнівського району вогнем знищено житлову будівлю.

На місці події слідчо-оперативна група Рокитнівського відділення поліції встановила, що в будинку проживають мати з дочкою та зятем. Увечері до них у гості прийшла родичка, коли всі сиділи частувалися, 30-річний зять узяв у підсобному приміщені пластикову пляшку, наповнену бензином, облив ним підлогу, речі в будинку та кинув підпалений сірник. Пожежа спалахнула миттєво і вогонь повністю знищив житловий будинок.

У результаті пожежі 52-річна жінка отримала опіки першого ступеня, 58-річна мати та 32-річна дочка — третього ступеня. Потерпілих госпіталізовано до Рокитнівської центральної районної лікарні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’ятнадцяти років. Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Триває досудове розслідування.

Повідомоляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області.



pic

pic

pic