Кухня в нашому житті відіграє значну роль. Це і простір для кулінарних шедеврів, і їдальня, і місце збору всієї сім'ї. Ось чому до дизайну кухні потрібно поставитися з великою увагою, любов'ю і фантазією.

1. Правило робочого трикутника

Робочий трикутник - це простір між плитою, холодильником і раковиною. Для максимально зручної роботи на кухні, по-перше, на цьому шляху не повинно бути ніяких перешкод, а по-друге, сума сторін трикутника повинна бути не менше 3 метрів, але не більше 7,5. Так ви зможете розвернутися, і не будете втомлюватися від біганини по кухні.

2. Розумне використання простору

Вбудована побутова техніка досить легко вирішує питання з браком простору, але буває далеко не всім по кишені. При плануванні кухні заздалегідь продумайте, що і де ви розмістите. Це істотно заощадить ваш бюджет і збереже нерви.

pic

3. Стільниць багато не буває

Не нехтуйте стільницями, робоча зона вам буде потрібно в будь-якому випадку. Якщо ж місця на кухні катастрофічно не вистачає, вас виручить барна стійка, або навіть переобладнане підвіконня.

4. Хай буде світло!

На кухні ви працюєте з гострими предметами, дрібними крупами, тому освітлення має бути яскравим. Добре, якщо над робочою зоною буде окреме джерело світла.

5. «Фартух» з керамічної плитки або скла

Не відмовляйтеся від фартуха над робочою зоною і плитою. Якщо стара, добра кахельна плитка не вписується по стилю у вашу кухню, то непоганим варіантом буде скло, прозоре або з нанесеним малюнком.

pic

6. Хороша вентиляція - запорука свіжого повітря

Вентиляція особливо важлива для кухні, тому стежте за тим, щоб вентиляційне вікно не закривалося навісними шафами. І, звичайно ж, не забудьте про витяжку.

7. Кухонний острівець

Вибираючи місце під додатковий столик, потрібно бути дуже акуратним: по-перше, він повинен бути за розмірами не менш 120х60 см, а по-друге, мати вільні підступи і не заважати робочому трикутнику. Якщо у вас досить маленька кухня, то рекомендуємо утриматися від придбання кухонного острівця.

8. Доступне відро для сміття

Невелика, але дуже важлива деталь. Сміттєвий бак найкраще розташувати поруч з робочою зоною, і до нього обов'язково повинен бути зручний доступ.

pic

9. Мода - не головний критерій для кухні

Не женіться за останніми модними новинками в дизайні і техніці. Мода дуже мінлива! При виборі дизайну орієнтуйтеся завжди на свій смак, і не забувайте що класика ніколи не виходить з моди.

10. Деякі питання краще довірити фахівцям

Якщо ви не впевнені у своїх силах в технічному аспекті проектування кухні, то краще довіритися фахівцям. Вони допоможуть з проводкою, водою, газом, правильним підключенням побутової техніки. Безпека - це не та річ, на якій варто заощаджувати!