Сукня - це безпрограшна деталь кожного жіночого гардеробу. Саме вона може зробити вас більш привабливою та красивою, передати романтичний або чуттєвий настрій, підкреслити переваги фігури та приховати її недоліки. Також сукня може візуально зробити вашу фігуру більш стрункою. Отож, давайте разом навчимося підбирати сукню під власний тип фігури.

Саме сукня зможе врятувати вас в ситуації, коли немає часу підбирати блузку до спідниці або штанів, жакет і т.п. Завдяки різноманіттю фасонів за допомогою сукні можна створити досить різні образи: від ділового до сексуального.

Тип фігури «Груша». Слід робити акцент на грудях. Обирайте моделі суконь з більш темним низом, проте з яскравим, який зміг би привернути увагу інших, верхом. Ідеальним варіантом будуть моделі з активним декором на ліфі. Наприклад, ліф може бути виконаний з контрастної тканини з активним принтом, декорований стразами, вишивкою, драпіруванням, мереживом, великими брошками з квітами і т.п. Що стосується фасонів та крою, то для «Груші» підійдуть прямі сукні та сукні трохи розкльошені до низу. Так само аби візуально збалансувати нижню і верхню частини тіла варто обирати приталені сукні (але не облягаючі) з прямим кроєм спідниці і акцентом у верхній частині. Довжину сукні слід обирати індивідуально залежно від вашої фігури, зросту та комплекції в цілому. Ця рекомендація стосується усіх типів фігур.

pic

Тип фігури «Трикутник» (або спортивна фігура). Особливості фігури полягають в тому, що основний обсяг зосереджений у верхній частині тіла, у цьому випадку плечі ширше стегон. Для корекції фігури важливо враховувати розмір грудей, так як для жінок з великими і маленькими грудьми методи корекції будуть різні. Якщо у вас великі груди, то слід обирати плаття з більш темним верхом і світлим низом. Найбільш виграшним фасоном сукні для фігури «трикутник» є облягаючий верх та пишний низ, наприклад, зі спідницею в складку або плесі, моделі зі спідницею «тюльпан». Так само вітається акцент на стегнах у вигляді бантів, рюшів, оборок, драпіровок, активних малюнків та інших декоративних елементів. Але, усе це має бути в міру, уникайте позбавлених смаку речей з надмірним декором. А якщо різниця обсягів верхньої і нижньої частин тіла невелика, то сміливо одягайте однотонні сукні прямого або трохи розкльошеного кроїв! Якщо плаття має темний верх та світлий активний низ, наприклад, з яскравим малюнком, то за кроєм підійдуть і прямі моделі.

pic

Якщо у вас маленькі груди, то всі рекомендації з акценту на стегнах ті ж, але різниця для вас в тому, що слід віддавати перевагу моделям з активним малюнком по всій сукні. Де не будь малюнок може бути тільки на ліфі, при цьому бажано дотримуватися балансу: темний верх та світлий низ. Дуже вишукано виглядають і сукні з мережива з контрастним нижнім шаром тканини. Порада: щоб створити гарний фігурний силует, обирайте білизну типу «push up». Для обох випадків виграшним буде V-подібний виріз суконь. Так само здорово виглядатимуть сукні з асиметричним верхом.

pic

Тип фігури «Прямокутник». Особливості фігури: плечі і стегна пропорційні, але талія виражена нечітко. Наступні рекомендації так само будуть актуальні для тих, хто хоче приховати животик. Відмінно коригують таку фігуру широкі пояси і ремені, сукні з корсетними лініями, сукні з геометричним малюнком, який створює візуальний ефект на талії, «малюючи» її і роблячи візуально тонше. Так само дівчатам і жінкам з фігурою «прямокутник» відмінно підійдуть варіанти суконь з чіткою лінією талії, де темний низ контрастує з більш світлим верхом і навпаки. Можливі й однотонні сукні з чітко вираженою талією. Добре підкреслять фігуру і моделі суконь з об'ємом в області стегон (наприклад, спідниця «тюльпан», баска, драпірування та інші декоративні елементи).

pic

Тип фігури «Пісочний годинник», де чітко виражена талія, при цьому груди і стегна теж яскраво виражені і мають приблизно однакові параметри. У представниць цього типу фігури завжди збалансовані пропорції. Власне, коригувати вам нічого не треба. Вас можна назвати щасливою власницею гармонійних і жіночних ліній. Вам підійдуть практично будь-які за кроєм сукні, все залежить від ваших уподобань. Порада: робіть акцент на талії, це завжди виглядає жіночніше, підкреслює ваші переваги фігури і робить її ще більш привабливою.

pic

Тип фігури «Яблуко» мають порівняно худі стегна, приблизно одного розміру з плечима і великий живіт, при цьому ноги часто худі. Один з основних методів візуальної корекції фігури полягає в широких поясах, ременях темних кольорів і корсетів. При цьому найвиграшні силуети суконь: пряма сукня-балон, багатошарові сукні, моделі розкльошені. Так само, власницям цього типу фігур підійдуть моделі суконь з вертикальними корсетним швами, сукні-футляри, або сукні з корсетом. Крім цього, дуже виграшним и для типу фігури «Яблуко» є сукні, скроєні по косій і V подібний виріз горловини.

Що стосується кольору, то сукні з геометричним принтом виразно підкреслять вашу талію. Візуально врівноважить пропорції фігури і декор, розташований внизу на подолі сукні. Це можуть бути вишивка, малюнок на тканині, драпірування і т.п. Порада: Уникайте надмірно облягаючого одягу.

pic

Створюючи завершений образ, не забувайте про зачіску, макіяж та аксесуари! Правильно підібрані прикраси, сумочка, туфлі і парфуми допоможуть вам створити дійсно стильний, елегантний, незабутній образ і розкажуть оточуючим про ваш бездоганне почуття стилю!

Джерело: stylist-online.info