У понеділок, 30 листопада, в Рівному відбудуться заходи в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з просування реформи децентралізації «Посли Реформ». До міста завітає команда, яка складається з народних депутатів України та експертів з питань конституційної реформи і децентралізації.

У рамках кампанії відбудуться зустрічі з представниками влади в регіоні, місцевого самоврядування, громадськими активістами, студентами: 10:00 - Прес-конференція в Рівне нській ОДА (Майдан Просвіти, 1, каб.601), на якій народні депутати та експерти дадуть роз’яснення щодо впровадження децентралізації. Також буде акцентовано на досягненнях Рівне нської області в проведенні цієї реформи. 11:00-13:00 - у Рівне нській ОДА (Майдан Просвіти, 1, каб. 601) відбудеться зустріч з представниками об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, головами РДА. На зустрічі будуть розглянуті основні аспекти з реалізації реформи децентралізації та наголошено на необхідності проведення відповідних конституційних змін. 15:30 - Відкрита зустріч зі студентами в Національному університеті водного господарства та природокористування (вул. Соборна, 11, Конференц-зала) «Відверто про децентралізацію. П’ять міфів реформи», на яку запрошені студенти та громадські активісти. Команда «Послів Реформ», яка відвідає Рівне : - Ганна Гопко, народний депутат України VIII скликання;

- Остап Єднак, народний депутат України VIII скликання;

- Марія Іонова, народний депутат України VIII скликання;

- Ірина Луценко, народний депутат України VIII скликання;

- Юрій Ганущак, експерт Реанімаційного Пакету Реформ з питань децентралізації влади, директор Інституту розвитку територій. Метою кампанії є привернення уваги до процесу децентралізації влади та пов’язаного із цим внесення змін до Конституції України, реформування місцевого самоврядування, адміністративно-територіальної реформи.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.