Його прозу або не сприймають, або зачитуються нею... А ще його характеризують як письменника-інтелектуала, майстра екзистенційно-психологічної прози. Рівне відвідав відомий сучасний український прозаїк, поет, есеїст Степан Процюк.

Сам Степан Процюк називає себе вразливим та запевняє, що не схильний наслідувати когось із інших письменників. Днями письменник презентував у Рівному свій новий роман «Під крилами великої Матері». За словами автора, це тяжкий роман, проза, яка потребує емоційної праці. Читач повинен побачити, що стоїть за рядками, та зрештою, довіритись письменнику, впевнений Степан Процюк.

Під час презентації автор розповів чимало цікавого про свій новий роман і не тільки.

Що хочете донести до свого читача?

- У своїх книгах я описую певні досвіди, які будуть корисні моїм читачам. А ще - мій читач вчиться чогось у мене, а я - в нього.



pic

Який він, Ваш читач?

- Це той, хто любить прозу. У мене різна вікова категорія: від малого до старшого. Та можу сказати, що я люблю свого читача, адже як можна не любити людей, які читають твої книги.



pic

Що порадите читати наймолодшим своїм читачам?

- Із своїх книг, наймолодшому читачеві я би порадив прочитати трилогію про кохання «Марійка і Костик».



pic

Довідково. Степан Процюк - автор понад 20 книг. Серед них: «Інфекція», «Жертвопринесення», «Канатоходці», «Аналіз крові», «Під крилами великої Матері» «Марійка і Костик» та інші.

Окремі його твори перекладені англійською, німецькою, польською, словацькою, азербайджанською, російською мовами. Цьогоріч письменник номінований на здобуття Шевченківської премії за романи «Десятий рядок» (2014) і «Під крилами великої Матері» (2015).

Степан Процюк — лауреат багатьох національних літературних премій: 7-разовий лауреат премії журналу "Кур'єр Кривбасу" (1998—2003); премії "Благовіст" (2000 р.); міської літературної премії ім. І.Франка (2002 р.); обласної літературної премії ім. В. Стефаника (за роман "Інфекція" 2003 р.).