Рівненські активісти помітили водія з явними ознаками алкогольного сп'яніння біля одного з кафе на залізничному вокзалі. Нетверезий чоловік виявився священиком.



pic

Повідомлення про затримання водія-священика опублікували під назвою "Священник проти поліції або Так буває що до поліції нема претензій)" у спільноті "Автомайдан Рівне " вчора, 25 листопада, о 23.00. Активісти "Автомайдану" зазначили, що водія виявили спільно з ДК "Захід" на залізничному вокзалі:

"Активісти ГО Автомайдан Рівне , спільно з ДК Захід виявили водія, який мав ознаки алкогольного сп*яніння на ЖД Вокзалі. Було повідомлено найближчому патрулю Поліції (ДАІ). Що цікаво - патруль зкоординувався з активістами і щойно водія було затримано. Освідчення на місці приладом драгер показало 1.2 промілле. На цей час на водія складаються адмінматеріали!

ПіСі Водій представився священником УПЦ десь з Здолбунівсьокого району, з ним в авто дами трішечки під шафе ) Номера машин активістів переписують з натяком, що так просто це не пройде) Номер буса вк6688ах".

pic

В інтерв'ю інтернет-виданню "Сегодня" активіст "Автомайдан-Рівне " Іван Адамчук розповів: "Чоловік приїхав до бару на залізничному вокзалі. Перед входом в кафе, він з руки вдарив холодильник з водою, а потім вивів двох явно сп'янілих жінок за 40. Сів за кермо і поїхав. Ми викликали патруль, їх зупинили – і тут почалося найцікавіше".

Як пише Сегодня.ua, жінки при інспекторах почали скандалити, бігаючи навколо машини. За словами Івана, вони навіть погрожували викликати начальника обласного ДАІ Миколи Семенюка. Чоловік зізнався, що він священик Київського патріархату з села Гільча Здолбунівського району.

"Спочатку попросив супроводити його за місто і там відпустити, але йому відмовили. Також не хотів проходити тест на алкоголь. Довго не міг надути прилад, скаржився на нежить, а потім сказав, що у нього астма, – розповів "Сегодня" Іван. – Результат показав 1,2 проміле – перевищення норми в 6 разів. Це означає, що він випив від 300 грам до півлітра алкоголю. Поліцейські склали адміністративний протокол".

У прес-службі превентивної служби ГУ Національної поліції в Рівне нській області підтвердили, що на священика склали протокол про знаходження за кермом в нетверезому стані. "На штрафмайданчик машину не відправляли, приїхав знайомий порушника і відвіз компанію додому", – розповіла керівник прес-служби Світлана Марко.