Вже дев’ять маленьких пацієнтів перебувають у районній лікарні. Симптоми у всіх однакові. Нудота, загальна слабкість. Фахівці зараз з’ясовують який з продуктів спровокував отруєння. Є припущення, що причиною стало порушення температурного режиму зберігання продуктів.

Весілля гуляли у селі Будимля. В шалаші розмістились п’ять сотень гостей. У неділю святкували, у понеділок доїдали. Через добу діти, які були на весіллі стали жалітись на нудоту.

Загалом 9 пацієнтів до 16 років зараз перебувають у Дубровицькій ЦРЛ. У двох стан легкий, у семи середньої важкості. Розповідають, що їли на весіллі крабові палички у клярі. Сан епідеміологи думають, що саме вони спровокували отруєння, а ще погана гігієна.

Чи справді виною всьому крабові палочки – з’ясують фахівці, які відібрали проби усіх продуктів. Чи можуть на лікарняні ліжка потрапити ще й дорослі – невідомо. Лікарі кажуть, дитячий організм більш слабший. До-речі село Будимля, у якому потруїлися діти, відоме на всю Україну. У вересні тут виявили африканську чуму. Умертвляли усіх свиней. Забирали м'ясо та сало. У селі був оголошений карантин. Люди бідкались, що тепер не матимуть чим кормити сім’ї. Як помітно пошесть минула. Є тепер й що ставити на весільні столи. Лікарі кажуть, потруєним дітям ще тиждень перебувати у лікарні до повного одужання.