Більше місяця минуло з моменту нападу на знімальну групу першого місцевого тітушками. Стільки ж з моменту написання заяви про перешкоджання професійній діяльності. Але феміда у цьому випадку аж надто сліпа. Правоохоронці за місяць встановили, і без того встановлених першого ж дня учасників групи нападників і продовжують затягувати справу, ховаючись за протокольною "відмазкою": Триває слідство. І це попри розголос та особистий контроль над справою генерального прокурора та міністра внутрішніх справ.

Знайомтесь. це Олександр Береговець і його молода команда. Місяць тому. На мірющенка вони напали на знімальну групу першого місцевого. Застосували силу, та гаозові балончики.

Того ж дня Артем та Катя пішли в міліцію, аби правоохоронці захистили журналістів, які працюють відкрито від посягань на їх життя та здоров'я. Тим паче для рівного безкарні перешкоджання роботі журналістів, а подекуди навіть погрози і пошкодження обладнання - не новина

Через розголос спустити справу на гальмах, як це зазвичай робиться, міліціонерам не вдалося. Адже нею зацікавились і в генпрокуратурі і в профільному міністерстві і навіть під куполом верховної ради України.

Та з тимчасово головного поліцейського Рівне нщини, наівть після такого резонансу як з гуся вода. Мовляв слідство триває. Результати будуть. Потім. Колись. Може.

Ба більше - проти журналістів теж порушили кримінальну справу. Щоправда в чому злочин тих, на кого напали тітушки пояснити вже місяць як не можуть. Навіть того, що Олександр Береговець та його команда діяли організовано слідчі і досі не помітили.

Олександр Береговець і справді заявив про права свого, вочевидь - підставного, довірителя на будинок і земельну ділянку. Та навіть - заборонив збирати інформацію на подвір'ї, яке вважає своїм. Щоправда вже за тиждень після нападу його людей на нашу знімальну групу.

І такі випадки непоодинокі, кажуть активісти Кредитного майдану. Адже схема роботи у таких ділків однакова по всій Україні.

От тільки організованих груп, чия діяльність ну дуже вже нагадує рекет зразка 90х у міліції не бачать. А звернення депутатів рівнеради - ігнорують.

Тому перший місцевий вирішив провести власне, незалежне розслідування, аби допомогти міліціонерам. Адже не лише на нашу думку у Рівному діє організована група молодиків. Тож подивіться в ці обличча ще раз. Якщо ви когось опізнали, або постраждали від дій Олександра і його команди - звертайтеся в редакцію першого місцевого. Анонімність гарантуємо, а зібрані факти передамо за призначенням. Тільки разом змусимо правоохоронців відмовитися від кругової поруки, яка приносить неабиякі прибутки і ділкам і, вочевидь, їх покровителям в мантіях та погонах