Володіючи типовою квартирою, де простору над головою безумовно не вистачає, де стеля буквально сідає вам на голову, зовсім не зайвим буде вдатися до деяких візуальним хитрощів.

1. Низькі м’які меблі, ліжка, шафи

Використовуючи низькі меблі можна візуально підняти стелю, просто помінявши пропорції і сприйняття. Дивани без ніжок, безкаркасні меблі (крісла-мішки), ліжка з низьким узголів’ям.

pic

2. Вертикальні смуги на стінах – шпалери або фарба

Вертикальна смужка подовжує. Цей прийом відомий всім дизайнерам. Можна використовувати шпалери з вертикальною смужкою або намалювати смуги фарбою.

pic

3. Карниз для штор під стелею, римські і японські штори

За допомогою штор можна візуально підняти стелю, якщо карниз прикріпити до стелі або за допомогою гіпсокартону замаскувати карниз під тон стелі. Малюнок штор теж повинен бути вертикальним або з вузькими смужками. Візуально піднімуть стелю римські і японські штори, які прикріплюють максимально близько до стелі.

pic

4. Вузькі високі корпусні меблі

Корпусні меблі розташовують за принципом вертикальних смуг. Можна використовувати високі вузькі книжкові полиці або стелажі.

pic

5. Фарбування стін по діагоналі

За допомогою фарби на стіні проводять діагональ від верхнього кута до підлоги. Використовувати краще контрастні тони – в результаті буде здаватися, що відстань між підлогою та стелею більша, ніж насправді.

pic

6. Плінтус під колір стін

Вже стало традицією підбирати плінтус під колір підлоги. Це не правильно і значно візуально знижує кімнату. При низьких стелях краще використовувати плінтус під колір стін.

pic

7. Візерунок стін, що переходить на стелю

Продовжити візерунок стін на стелі. Цей дизайнерський прийом підходить для різних приміщень і візуально збільшує висоту стелі.

pic

8. Вертикальні дерев’яні панелі

Хоча б одну стіну потрібно облицювати дерев’яними панелями зверху до низу. Структура дерев’яних панелей нагадує вертикальні смужки на стіні, що будуть володіти подібним ефектом і збільшать візуально висоту стелі.

pic

9. Поєднання світлої стелі зі стіною іншого кольору

Перехід між стіною контрастного кольору і світлою стелею краще теж пофарбувати в білий колір, тоді стеля буде здаватися вищою.

pic

10. Меблі з підсвічуванням знизу

У сучасному дизайні з’явився новий напрямок – світлодіодне підсвічування меблів знизу. Цей прийом не тільки створює м’яке розсіяне освітлення, але і візуально збільшує висоту стелі.

pic