Неможливо уявити собі сучасний жіночий гардероб без кількох джинсів різних фасонів та кольорів. Отож пропонуємо Вам за допомогою професійного імідж-стиліста розібратися, як все ж таки правильно обрати джинси під свою фігуру?

Коли 24-річний єврейський емігрант з Баварії Леві Страусс (Levi Strauss) у 1950 році заснував у Сан-Франциско, Каліфорнія, майстерню з пошиття штанів для гірників та золотошукачів, ніхто не міг допустити, що півтора століття потому його винахід стане таким популярним і обов'язковим предметом гардеробу кожної модниці. Багато кому відомо, що спочатку джинси були одягом простих робітників, проте з часом відвоювали собі такий простір, що деякі зірки можуть спокійно сьогодні одягнути їх навіть на червону доріжку. На сьогоднішній день джинси є найдемократичнішим одягом у світі.

Для фігури "пісочний годинник", підійдуть моделі з високою або середньою посадкою (талією), з кльошем як від стегна, так і від коліна - цей фасон зробить ваші ноги візуально довшими, а саму фігуру – пропорційною на вид. Також такій фігурі пасують класичні прямі джинси і брюки, які будуть вільними в області стегон і звужені до низу – такі моделі візуально приховують повноту і витягують ваш силует.

pic

Відмовитися потрібно від skinny-джинсів, які роблять стегна та фігуру в цілому більш повними. Це зокрема стосується моделей білого кольору та з квітковими принтами, джинсів і брюк з великими кишенями на стегнах (або з боків чи ззаду) - моделі mom jeans.

pic

Жінкам з типом фігури - "груша", які відрізняються вузькими плечима з доволі елегантним (плоским) торсом, животом, і широкими стегнами, підійдуть розкльошені джинси і брюки (бажано, щоб кльош починався від стегон), і укорочені брюки-банани. Крім того, добре виглядають легкі брюки вільного крою в піжамному стилі. Купуючи нові штани, важливо пам'ятати про те, що Ваше ключове завдання - відвернути увагу від широких стегон і візуально "вирівняти" свою фігуру. Не варто купувати і навіть просто приміряти супервузькі skinny (особливо з декором або штучними розривами), брюки-капрі, афгані і джоггер - усі ці моделі перетворять вас на послідовницю Кім Кардашьян.

pic

pic

Читайте також: ТОП-9 стильних образів, які допоможуть приховати широкі стегна [ПОРАДИ]

Жінкам з типом фігури - "яблуко", мабуть, найбільш складно буде сформувати власний гардероб. Характерні риси цієї фігури – невеликі або середнього розміру груди, неширокі стегна, зазвичай стрункі ноги, але при цьому відсутність талії і часто невеликий животик (багато жінок скаржаться на те, що його складно прибрати навіть регулярними тренуваннями). Разом з тим бувають і винятки - жінки з великим бюстом.

У цьому випадку надайте перевагу джинсам і брюкам з високою талією, здатним візуально підтягнути животик і проблемні боки талії. Обирайте розкльошені моделі, які дозволять досягти балансу між великим верхом і вузьким низом. Також Вам підійдуть брюки з високою талією, вільні на стегнах і дещо завужені в районі щиколоток; також можливі укорочені варіанти цієї моделі. Можна носити skinny за умови, що ви приховаєте ділянку живота і талії, наприклад, піджаком в чоловічому стилі або пальто типу оверсайз. Ні в якому разі не "перерізайте" проблемну зону поясом брюк або джинсів з заправленим в них тонким верхом.

pic

Модницям протипоказані занижена талія (проблемний живіт не забудьте накрити ременем ваших джинсів) і моделі з декором в області пояса. Відмовтеся від легінсів з джеггінсами - стрункі ноги "яблук" вони зроблять ще худішими, а саму фігуру - ще більш непропорційною.

pic

Жінок з типом фігури - "перевернутий трикутник" відрізняють від інших широкі плечі і вузькі стегна в поєднанні зі стрункими ногами. Часто у цього типажу невеликі груди і невиражена талія. Основна складність, з якою стикаються ці жінки при підборі гардеробу, - необхідність привести у рівновагу плечі і стегна. Для "трикутників" потрібно звернути увагу на всі моделі брюк і джинсів, що додають об'єм в області стегон. Ключові фасони: розкльошені від коліна джинси, укорочені брюки-банани з вільною посадкою і актуальні на сьогодні mom–jeans.

pic

pic

Жінкам з типом фігури – "прямокутник", що часто зустрічається у подіумних моделей, характерні стегна, плечі і талія практично однакової ширини. Крім того, у цього типажу нерідко гарні стрункі ноги. Вищезазначені джинси skinny, що опинилися під забороною у представниць типу "пісочного годинника" і "груш", буквально створені для "прямокутників". Вони будуть сидіти на них ідеально. Також варто звернути увагу на укорочені брюки з високою талією, шкіряні вузькі брюки і прямі моделі (за умови, що талія буде підкреслена ременем, зав'язаним, наприклад, поверх об'ємного светра).

Читайте також: Типи фігур: Як правильно одягатися представницям різних типів?

Відмовитися ж доведеться від джинсів з низькою і дуже низькою посадкою, джинсів, кльошних від стегна, і прямих брюк з низькою посадкою.



pic

pic