24 листопада з метою збереження та популяризації народних традиційних ремесел на Рівненщині у відділі мистецтв комунального закладу «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради відбулось офіційне відкриття персональної виставки майстра народної творчості Юлії Гончарової.

Майстриня на розсуд глядача представила близько 30 творчих робіт: вишиті рушники, вишиванки, жіноче вбрання з елементами традиційної вишивки. Експозиція виставки діятиме щоденно з 9.00 до 19.00, крім п’ятниці, з 24 листопада по 18 грудня 2015 року.

- Майстриня Юлія Гончарова активно займається вишивкою з 2002 року. У своїй творчості намагається врахувати досвід попередніх поколінь майстрів, працює з музейними та приватними колекціями зразків народної творчості, зокрема рідного Рівне нського Полісся, використовує традиційні матеріали – льон, домоткане полотно, бавовняні та лляні нитки. Володіє різними техніками вишивки. Застосовує їх у сучасному та повсякденному одязі, різних ужиткових речах – рушниках, серветка, чохлах і обкладинках для документів, що сприяє популяризації традиційних технік вишивки, - розповідає директор комунального закладу «Рівне нський обласний центр народної творчості» Рівне нської обласної ради Феодосій Васечко.