Рівненський кредитний майдан вимагає від міліції захисту від колекторів. Якщо активісти активних дій з боку влади не побачать - обіцяють відстрілюватися. Сенсаційна заява пролунала на сьогоднішній прес-конференції. Мовляв зараз, коли людей силоміць викидають з жител колектори, а відібрати житло можна навіть без суду саме рішучі дії Нової поліції, хоч і зі старими обличчами та погонами повинні гарантувати право громадян на безпеку та вирішення господарських спорів у судах.

Бездіяльністю силовиків стурбовані в кредитному майдані Рівне нщині . Адже правоохоронці замість захищати простих громадян закривають очі на дії свавілля колекторів. А подекуди і самі покривають його.

До відчаю боржників довела держава. Позаяк 662-га урядова постанова дозволяє навіть без суду відбирати у людей майно. В тому числі і за несплату комунальних рахунків.

Як це і відбулося на Мірющенка, де будинок, разом з людьми банк продав колекторам. За 18 тисяч доларів. Де група молодиків напала на знімальну групу першого місцевого, а міліціонери проти журналістів ще й кримінальне провадження відкрили. Щоправда в чому злочин на камеру пояснити вже місяць як не можуть.

Так само, як досі не можуть відповісти депутату Рівне ради - чому Стара міліція з новим фасадом покриває дії тих-таки ділків. Навіть зі зброєю в руках.

Але у випадку з нашими правоохоронними органами феміда аж надто сліпа. Адже кругова порука людям в погонах вигідна, особливо, якщо приносить реальні дивіденди від тіньових оборуток.