Аби безкоштовно пройти курс психологічної реабілітації, учасники АТО можуть звертатися до органів соцзахисту Рівненщини за місцем реєстрації.

Там вони мають заповнити заяву, до якої потрібно додати копію та оригінал посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни і документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань у зоні АТО. Після отримання від органу соцзахисту направлення на реабілітацію, учасник АТО має відбути до реабілітаційної установи у термін, вказаний у направленні. Строк психологічної реабілітації має складати не менше 14 календарних днів.

«Для бійців АТО потрібен певний період адаптації до мирного життя, - зазначив заступник голови ОДА Олександр Савчук. – Власні переживання можуть бути для них настільки хвилюючими, що зараз вони просто не в змозі заявити про потребу у підтримці. Фахівці допоможуть учасникам АТО адаптуватися, але для того вони мають самі звернутися за допомогою».

Він нагадав, що безкоштовна психологічна реабілітація стала можливою за результатами закупівлі за державні кошти цих послуг. Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників АТО визначено переможців - реабілітаційні установи.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.