Природним місцем існування імбиру є острови Тихого Океану, але для продажу його культивують в Бразилії, Китаї, Індії та Африці. Мало хто знає, що доклавши трохи зусиль можна виростити імбир вдома у горщику або контейнері, потрібно тільки знати основні правила догляду.

Посадка і догляд

Кращий час для початку вирощування імбиру - це рання весна. В цей період швидко з'являються пагони, а іноді ми можемо навіть домогтися цвітіння.

Перший крок - придбання свіжого, здорового кореневища, на якому видно зачатки бруньок. Якщо вам не вдалося придбати такий екземпляр, то стимулювати проростання бруньок можна в домашніх умовах. На це потрібно 2-3 тижні. Корінь слід тримати в прохолодному темному приміщенні. Можна також спробувати «розбудити» їх за допомогою теплої води, в яку корінь імбиру поміщають на кілька годин. Щоб вирощування імбиру в домашніх умовах пройшло успішно, необхідно підготувати відповідну пухку ґрунтову суміш з торфу і глини в співвідношенні 3: 1 (підійде грунт для овочів). Перед посадкою кореневище розділіть на невеликі частини, і дайте їм трохи підсохнути.

Частини кореня, кожен в окремому горщику, поміщаємо в грунт на глибину 1 см бруньками вгору і добре поливаємо. Горщик має бути з дренажними отворами, широким і неглибоким, щоб з боків було достатньо місця на розростання кореня.



pic

Накриваємо горщик поліетиленовою плівкою або половиною пластикової пляшки до появи перших пагонів. Ставимо контейнери в світлому місці, забезпечуємо температуру близько 25 ° C і мінімальний полив для підтримки вологості ґрунту. Проростання займає, як правило, близько місяця. Як тільки з’являться паростки, плівку прибираємо.

Навесні і влітку, коли рослина знаходиться в стадії активного росту, кожні два тижні ми використовуємо рідке добриво і забезпечуємо регулярний полив м'якою відстояною водою, не допускаючи пересихання ґрунтового шару. Час від часу можна обприскувати зелену частину, але тільки не під прямими променями сонця.

Забезпечте вашому зеленому вихованцеві добре освітлене місце з розсіяним світлом. Відмінно підходить підвіконня з південно-західної або південно-східної орієнтації. У літній період горщик можна виносити на відкрите повітря.



pic

Створивши комфортні умови для вирощування імбиру в будинку, можна домогтися активного росту наземної частини. Варто пам'ятати, що оскільки природним середовищем для імбиру є країни з теплим кліматом, то в наших умовах він зацвітає відносно рідко. Незважаючи на це, навіть без квітів, рослина відрізняється декоративністю.

Під кінець літа зменшується потреба в воді, а в жовтні полив взагалі припиняють, оскільки починається дозрівання бульби. Коли восени ви помітили, що листя жовтіє і в'яне, значить, прийшов час для викопування зрілих бульб.

Якщо ваш вихованець не призначений для кулінарних цілей, то перенесіть на зиму рослину в прохолодне місце (10-15 °C), щоб забезпечити йому період спокою і зрідка поливайте.

Джерело: http://cherry-lady.com.ua