Важливий для долі міста день - вибори міського голови Рівного - відбувається під пильним наглядом громадських активістів та експертів. Перші порушення на виборчих дільницях обласного центру та загальні тенденції виборчого дня не минули без уваги і наших журналістів.

Другий тур виборів міського голови Рівного відзначився надзвичайно низькою явкою. Експерти цьому не дивуються. За перші чотири години з початку голосування бажання волевиявитись виникло у небагатьох рівнян.

Зважаючи на неактивну участь рівнян у голосуванні експерти схвильовані, на скільки легітимною можна буде вважати явку виборців.

І хоч повідомлення про порушення виборчого процесу у цей день надходило достатньо, та вони не підтвердилися. Натомість активісти виявили приховану політичну рекламу, яка формально не порушує виборчого законодавства, хоча в день тиші нагадує виборцям про того чи іншого кандидата.

Оскільки такі порушення працюють на впізнаваність кандидатів та маніпулюють свідомістю виборців, у громадській мережі вважають, що цю проблему потрібно врегулювати на законодавчому рівні.

Робота активістів та спостерігачів на виборах не завершиться і після закриття виборчих дільниць. Тому про результати перебігу другого туру виборів вони ще не раз звітуватимуть громадськості.