Лікарі рівненської обласної дитячої лікарні покривають свого колегу, який мав лікувати 5-ти річного хлопчика. Дитину поховали минулого тижня. Кримінальне провадження відкрили лишень вчора. Коли в обласній дитячій лікарні саме засідав консиліум колег. Офіційно - для "розбору польотів" За фактом - напрацьовували стратегію - як допомогти своєму колезі уникнути кримінальної відповідальності і мінімізувати відповідальність дисциплінарну. принаймні про це свідчать аудіозаписи засідання, які опинились у розпорядженні редакції Першого місцевого.

За тиждень після того, як 5-ти річний Миколка поїхав в останній путь, на кладовище з обласної дитячої лікарні керівництво медзакладу, влаштувало розбір польотів, аби покарати винних у смерті дитини. Це - офіційно. Про людське око навіть родичів померлої дитини запросили.

Та все ж головний лікар людям з камерами вказує на двері з кабінету свого заступника, де відбувається консиліум.

А заслухавши батька померлої дитини на двері вказують і йому.

Власне, аудіозапис частини з консиліуму, який ми перший місцевий отримав у свої розпорядження і пояснює - чому лікарі вирішили засідати за закритими дверима.

До теми: Повна версія ексклюзивного аудіозапису розмови рівненських лікарів стосовно смерті 5-річного хлопчика

На тому і постановили. Щоправда вживати заходів поки не стали. Вичікують результатів офіційного розслідування.

Наприклад такі, що лікарі покривають свого колегу через те, що той, кого звинувачують у смерті дитини, з надто відомої лікарської династії і є сином попередника Віталія Бойка на посаді головного лікаря обласної дитячої лікарні.