Під час виконання планового навчального польоту розбився літак-штурмовик Повітряних сил ЗС України Су-25, в результаті чого загинув пілот, повідомляє Міністерство оборони.

"11 листопада 2015 року, близько 10 ранку під час виконання планового навчального польоту розбився літак Повітряних сил ЗС України Су-25. Трагедія сталася за 40 кілометрів на північ Запоріжжя. Пілот, 1992 року народження, загинув, місцеве населення не постраждало", - йдеться в повідомленні.

За інформацією користувачів в соцмережі, літак впав на кордоні між Запорізькою і Дніпропетровською областю в районі села Тернівка, - інформує Кореспондент.

Користувачі повідомляють, що літальний апарат розірваний на частини, але не горить. Уламки літака розкидані на Сімферопольській трасі, а основна частина фюзеляжу лежить в яру.

Станом на 15-ту годину стало відомо, що льотчик штурмовика виконував плановий учбово-тренувальний політ на гранично низькій висоті та зачепив дроти високовольтної лінії електропередачі. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook" повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Про розірвані електричні дроти на опорах високовольтної лінії електропередачі поблизу місця трагедії повідомляє також кореспондент телеканалу "112" Анжела Бубеляк. Очевидці також повідомляють про сильний вибух під час падіння літака та велику кількість уламків на ділянці траси на місці трагедії та поруч з нею.

Зі скорботою інформація для ЗМІ. Сьогодні , о 9.15 трапилася авіакатастрофа військового літака СУ-25 ВПС МО України. ...

Posted by Анатолій Матіос on 11 листопада 2015 р.

Трагедія сталась о 9:15 ранку в 40 кілометрах на північ від Запоріжжя поблизу населеного пункту Тернівка Вольнянського району Запорізької області неподалік 255-го кілометру автотраси Харків - Сімферополь. 23-річний льотчик, уродженець Сімферополя, старший лейтенант Єгор Большаков привести в дію аварійні засоби порятунку не встиг і загинув на місці падіння штурмовика. На літаку не було боєкомплекту. Жертв та руйнувань на землі немає. Зі слів офіцера прес-служби Генерального Штабу Збройних Сил України Олексія Мазепи, літак впав у чистому полі.



pic Літак, який розбився



pic Загиблий льотчик Єгор Большаков

Спікер Генерального Штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов зауважив, що пілот літака, не дивлячись на молодий вік, мав відповідну підготовку та всі необхідні допуски для здійснення самостійних польотів на гранично малих висотах на штурмовиках типу Су-25. До слова, загиблий льотчик закінчив навчання на льотному факультеті Харківського Університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба у 2014 році.

За фактом аварії проводиться розслідування, уточнюються причини та обставини. Керівництво Міністерства Оборони та Збройних Сил України, а також колектив ТРК "Рівне 1" висловлюють щирі співчуття рідним та близьким військового льотчика у зв’язку із трагічною втратою.

pic