Бабинська та Бугринська об’єднані територіальні громади провели свої перші сесії.

У Бабині на сесію зібралися усі 14 обраних депутатів, вони надалі представлятимуть інтереси своїх односельчан. Голова Бабинської ОТГ Олег Гречич повідомив – сесію розділили на дві частини. На першому пленарному засіданні утворили тимчасову робочу групу, яка працюватиме над подальшим статутом та реєстрацією громади.

Тим часом Бугринська ОТГ на першу сесію зібрала 20 обраних депутатів з 22. Голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук розповів, що під час роботи обранці створили п’ять постійних комісій, надалі продовжать роботу над статутом ОТГ. Друге пленарне засідання планують провести після остаточних консультацій з державними реєстраторами.

Повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області.

Офіси реформ створені і діють на виконання Меморандумів між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України:

- в рамках Проекту USAID ДІАЛОГ про узгодження мети діяльності щодо підтримки процесу об’єднання територіальних громад;

- в рамках спільного проекту з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що фінансується МЗС Норвегії, про узгодження мети діяльності щодо забезпечення належної якості публічних послуг в об’єднаних територіальних громадах;

- та Радою Європи в рамках Програми РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» про об'єднання зусиль для реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, формування спроможних громад.