Хочу запропонувати і свій рецепт випічки, а саме кексики, які полюбляє наша сім'я. Із 3 моїх маленьких діток, саме син Антон, якому 3.8, завжди приходить мені на допомогу, коли мама на кухні. Можливо, це майбутній кулінар. Тому я з радістю поділюсь і рецептом, і світлинами. Хоча так сталося, що кінцевого результату якось ми до цих пір ще не сфотографували.

Отож, рецепт: На свою сім'ю з 5 чоловік я готовлю цілу порцію кексиків (їх виходить 26-27шт). Можна робити на півпорції.

5-6 яєць, 2 стакани цукру, по 4 ст л. сметани і (чи) майонезу, 200 гр маргарину чи масла, 2 ч.л. соди, гашеної 1ст.л оцту.

Яйця з цукром збиваємо міксером, додаємо сметану, майонез і масло (розтоплене). Цукру можна додати трошки менше, якщо ви не полюбляєте занадто солодку випічку. Додаємо у тісто соду, гашену оцтом. А потім в процесі замішування всіх продуктів, додаємо борошна стільки, щоб тісто получилось по консистенції, як густа сметана, ніби-то ми замішуємо оладки. На порцію йде десь 3-4 ст борошна. Я ще люблю додавати в тісто перетертий мак. Можна ізюм чи подрібнені горішки. Якщо якихось компонентів в господині не вистачає, то можна на них зекономити, просто трішки більше додати з тих інградієнтів, що є під рукою.

Кексики в силіконових формочках, попередньо змащенних олією, випікаються десь в середньому 15 хв при тем. 250-260* Готовність провіряємо зубочисткою. Часом потрібно держати трішки довше, але не завищувати температуру, щоб не пригоріли вершечки. І також не виставляти меншу температуру, бо будуть всередині сируваті. Готові кексики виймаємо з формочки (це я роблю з допомогою виделки чи тієї ж зубочистки), викладаємо на дечко, застелене паперовим рушничком і зверху вкриваю звичайним рушником, щоб кексики "дійшли" і стали потім м"якенькими. Ось такий нескладний (як на мою думку) рецепт смачних кексиків я вам запропонувала. Попробуйте спекти, не пошкодуєте.

Смачного вам!

pic