Уряд США виділить 300 мільйонів доларів для впровадження реформ у ЗСУ

Як повідомляє РОДА, найближчим часом буде розроблена спільна дорожня карта п’ятирічного співробітництва України зі США. У 2016 році Уряд США виділить 300 мільйонів доларів для впровадження реформ у Міністерстві оборони України та Збройних силах України. Про це під час песе-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла Оксана Гаврилюк, начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України.

За її словами, під час консультацій помічник Міністра оборони США з міжнародної безпеки Елісса Слоткін зазначила, що найближчим часом Збройні сили України отримають спеціальні системи контр батарейної боротьби.

Пані Гаврилюк також розповіла на брифінгу, що українські військовослужбовці у зоні АТО продовжують очищення територій від мінно-вибухових пристроїв, залишених бойовиками. За останній тиждень знешкодили 640 вибухонебезпечних предметів. Також за цей період військові сапери розмінували понад 8 гектарів у Сватовому.

«Понад 90 саперів у складі 11 інженерних груп продовжують очищати територію навколо сховищ озброєння біля Сватового. Вже було знайдено майже 700 боєприпасів, всі вони були знешкоджені», – додала Оксана Гаврилюк. Крім того, за її словами, Міністерство оборони розробляє Національні стандарти з протимінної діяльності. Вісім з 26 запланованих стандартів вже розробили. Окрім цього проводиться перегляд міжнародних стандартів з протимінної діяльності для прийняття їх у якості національних.