Подушки - дуже популярний і затишний атрибут декору. Традиційний східний елемент декору, що прикрашав дивани і навіть підлоги, з часом поширився на весь світ. Сьогодні декоративні подушки прикрашають інтер'єр навіть у стилі хай-тек. Щоб зробити свій інтер'єр більш стильним і оригінальним, можна оформити декор подушок своїми руками.

Правила поєднання матеріалів, фурнітури і колірної гами

Прикрашати слід декоративні подушки, які знаходяться на виду, а не ті, на яких ви спите. При оформленні декору зверніть увагу на оббивку меблів. Якщо подушка буде лежати на дивані або м'якому кріслі з яскравою оббивкою, то візерунки на подушці і оббивці повинні гармонійно поєднуватися, але однаковий візерунок не рекомендується. Наприклад, косі лінії прекрасно доповнять трикутники, ромби або смужки.

pic

Для верхньої наволочки найчастіше використовують бавов, шовк, атлас, велюр, імітацію мішковини. Відповідно матеріалу підбирають декор: під грубу основу великі візерунки і елементи, під тонку - щось легке. Приміром, з мішковиною поєднують великі нитки, а з атласом - тонкі стрічки. За таким же принципом використовуйте камінчики, квіточки, ґудзики.

pic

Перед тим, як прикріпити камінчики, подумайте, як буде використовуватися подушка, чи не перешкодять декоративні елементи відпочинку. Тому великими малюнками і декором краще прикрасити ті подушки, які не використовуються за призначенням, або декорувати подушки з боків.

pic

Важливу роль відіграє вибір кольору. Зливаються з диваном подушки - це минуле століття. Зараз модно підбирати контрастні речі, які гармонують по фактурі або відтінку. Дизайнери часто кладуть разом кілька різнокольорових подушок, які підкреслюють колір стін, меблів, штор або інших елементів декору.

pic

Варіанти декору

Щоб перетворити стару подушку, не потрібно бігти в магазин за декоративними матеріалами. Прикрасити подушку можна клаптями тканини.

pic

Можна зробити кілька квіточок з фетру і нашити на подушку. Квіти можуть бути великими або дрібними, і виглядає таке оформлення дуже оригінально.

Красиво виглядають подушки, прикрашені бантами і мереживами.

pic

Стара в'язана кофта зробить зі старої подушки, дуже незвичайне і затишне в холодну пору.

Креативно виглядає подушка нестандартної форми. Забудьте про традиційні квадрати і прямокутники. Подушку можна зробити у вигляді предмету побуту або навіть тварини.

pic

Дуже простий спосіб декору можна зробити, якщо вирізати з флісу ажурну наволочку з будь-яким малюнком.

pic

Шиття вам не подобається? Тоді можна розмалювати подушку. Замість того щоб придумувати візерунки, перенесіть на поверхню цікавий малюнок і розмалюйте її фарбами для текстилю.

Існує безліч варіантів прикраси подушок. Коли ви захопитеся цією темою, то зможете кожного місяця міняти декор квартири і дивувати гостей своїм талантом.