Він помер кілька днів тому в обласній дитячій лікарні. Щоправда від чого – невідомо. У хлопчика нібито загострився апендицит, а у довідці про смерть написали, що від гострої распіраторної інфекції. Батьки згорьовані. Винують медиків у бездіяльності. Кажуть, вони зовсім не рятували їхнього сина. Планують скаржитись у міліцію та прокуратуру.

Біди нічого не віщувало. Того дня п’ятирічний Миколка разом з батьком гуляв у дворі будинку. Під вечір у сина піднялась температура, а за годину став жалітись на біль у животі. Батьки викликали швидку допомогу.

Хлопчика госпіталізували в обласну дитячу лікарню. Пощупали живіт, зробили знімок і поклали у відділення хірургії. Була підозра на апендицит. Заборонили дитині давати воду та їжу. Щоправда медики були остаточно не впевнені у даному діагнозі.

Батько каже, дитя горіло, температура не спадала. На допомогу приїхала бабуся. Матір залишилась вдома з тримісячною дочкою.

Хлопчик терпів і увесь час просив пити, кажуть рідні. За годину дитина стала синіти.

За чотири годин дитина померла у лікарні. Миколку вже поховали. Батьки згорьовані і шоковані бездіяльністю лікарів. І найцікавіше – у довідці про смерть написано, що хлопчик помер від гострої распіраторної вірусної інфекції. Як так могло статись не розуміють. Адже дитина поступила з підозрою на апендицит.

Завідувач відділення, який оглядав хлопчика від коментарів відмовився. Мовляв, сам шокований смертю малолітнього пацієнта і зараз дуже погано себе почуває.

Головний лікар пояснив, медики ні у чому не винні, рятували дитину як могли. Але все ж проведуть службове розслідування.

Згідно з правилами, медики повинні повідомляти про смерть пацієнтів у міліцію. Туди жодних повідомлень не надходило. Правоохоронці дізнались про подію від журналістів.

Звертатись до міліції рідні планують. Поки не можуть відійти від шоку. У родині залишився ще 12-ти річний син та тримісячна дочка. Матір каже, її середній син був не такий як всі. Збираються скаржитись на медиків й у прокуратуру. Кажуть, медики не лише не рятували їхнього маленького сина а й поводили себе нахабно.

Батько з матір’ю хочуть аби винних лікарів відсторонили від посад. Кажуть, їхнього сина вже не повернути, а от інших дітей можливо вберегти.