Іноді батьки помічають, що із їхнього гаманця зникають купюри, а серед дитячих іграшок раз з'являються чужі ляльки та машинки. Дитяче злодійство - це досить поширене явище, з яким стикаються багато мам і тата.

Причини дитячого злодійства

1. Незнання того, що річ, якою можна користуватися, кому належить однокласнику, вчителю, сусідові. Батьки зобов'язані провести з дитиною виховну бесіду про погану поведінку, з аргументами і яскравими прикладами з життя.

2. Деякі діти беруть без дозволу іграшки в імпульсивному пориві. Вони не можуть встояти перед предметом своїх мрій, який так легко отримати, просто простягнувши руку. У такому випадку потрібно виробляти у малюка волю, привчати жити і грати, дотримуючись правил, і не завжди підкорятися емоціям.

3. Бути може, маленький власник речі використовував її як доказ своєї зверхності? Тоді дитині слід пояснити, що злодійство - поганий метод, щоб відстоювати власну гідність.

4. Трапляється і так, що дитина краде, коли не відчуває достатньо любові з боку батьків, навіть в умовах матеріального достатку. Через порушення заборон малюк намагається привернути до себе увагу. Це дуже серйозна проблема, яка може віддалити батьків і дітей у сім'ї.

Детское воровство: причины и методы борьбы Покарання дитини за крадіжку

Після розкриття злочину, коли дитина вже не заперечує свою вину, необхідно покарати малюка за крадіжку, але не фізичними методами. Любляча мама для початку повинна пояснити дитині, чому він повинен виправити свою помилку.

Переконайтеся, що малюк відчуває каяття і сором, постарайтеся вибрати співмірну з його провиною, покарання. Вже сам факт того, що дитина поверне вкрадену річ - можна вважати хорошим покаранням. Після цього малюк зрозуміє. що красти чужі речі не можна.

Як тільки винуватець отримає «офіційне» прощення, не потрібно кожен раз нагадувати йому про скоєне, інакше дитина вирішить, що втратив батьківську довіру. І в свою чергу перестане відкриватися вам.