Не всі ми маємо можливість оселитися в просторій квартирі з величезними кімнатами, але у нас є можливість удосконалювати своє житло для більшого комфорту. Ці маленькі хитрощі допоможуть вам зробити маленьку кімнату просторішою без капітального ремонту.

1. Не використовуйте в декорі кімнати яскраві і контрастні тони, віддайте перевагу більш ніжним пастельним відтінкам. Також памятайте, що візуально збільшують кімнату холодні тони, а теплі роблять її затишніше, але менше.

pic

2. Контрастні меблі також негативно впливає на просторість кімнати, як і контрастні кольори стін. Контрастні відтінки меблів занадто привертають увагу, «з'їдаючи» простір. Великі яскраві предмети будуть візуально ділити кімнату на зони, що небажано в маленькій кімнаті.

pic

3. Відмовтеся від складних і занадто яскравих картин. Монотонні картини врятують простір, а складні зроблять кімнату більш важкою.

pic

4. Щоб кімната виглядала просторіше потрібно, щоб всі стіни, стеля та підлога були схожого світлого відтінку. Візуально збільшити висоту кімнати допоможе такий трюк: зафарбуйте весь периметр стелі тим самим кольором, яким пофарбовані стіни.

pic

5. Меблі, штори, фіранки постарайтеся підібрати під тон стін. Для збільшення простору в кімнаті краще підібрати легкі одношарові напівпрозорі штори. Коли світло вільно проходить крізь них, кімната виглядає більш просторо.

pic

6. У виборі меблів віддайте перевагу негроміздким меблям. Скляна стільниця на столику, стільці з прозорого пластика, відкриті шафи. Такі меблі створить враження вільного відкритого простору.

pic

7. Розміщуйте меблі правильно. Щоб не сталося непотрібного поділу, розставте меблі по периметру кімнати. Або звільніть центр кімнати, розставивши меблі по кутах.

pic

8. Використовуйте світло у своїх цілях. Освітлення - це дуже потужна зброя в боротьбі за збільшення простору. Поряд з природним освітленням для збільшення простору добре задіяти приховане освітлення. Для зорового збільшення ванної кімнати використовуйте вбудовані галогенові лампи. Якщо ви не можете встановити вбудовані світильники, поставте торшер. Падаючи на стелю, і відбиваючись, світло від торшера збільшує і оживляє всю кімнату.

pic

9. Застосуйте предмет декору, що привертає увагу. Наприклад, висока квітка в красивому горщику. Помістивши її в кут кімнати, ви направите увагу людей в цю точку, і легко створите відчуття простору.

pic

10. Перетворіть дві маленькі кімнати в одну велику. Приберіть міжкімнатні двері, замінивши їх розсувною ширмою.

pic